Pogovor z Robbie Davis-Floyd v Objektivu sobota, 18. december 2010

Drage in dragi, 

no, pa mi povejte, ali obstaja primernejši čas, da se odpremo skrivnostim rojstva: sneg nas čaka, da si nadenemo zimsko obutev, se zavijemo v šal in ušesa zavihamo pod kapo; pa hajd v belino malo premišljevat. 

Pri tem vam v iztočnico ponujam pogovor z dr. Robbie Davis-Floyd, ki bo objavljen jutri, v soboto, 18. decembra 2010, v Objektivu, prilogi Dnevnika. Ja, to je tista antropologinja in podpornica celostne obporodne skrbi, ki nas je pred kratkim obiskala in navdušila raznoliko poslušalstvo, od študentk in študentov babištva in etnologije do zvedavih zdravstvenih strokovnjakov in doul in sploh vseh tistih, ki se ne zadovoljijo s hitrimi odgovori o življenju, smrti in sploh vsemu :)

No, jaz se že rada pustim presenetiti, na primer glede tega, kako se je mogoče dotikati nečesa, kar nas presega: v torek sem bila v eni izmed slovenskih cerkva, kjer sem v stranski kapeli prebrala tole: "Vedno sem dajala Bogu le ljubezen, zato mi bo vrnil ljubezen. Po smrti bom trosila na zemljo dež nebeških rož."

Jaz se ta trenutek od vas poslavljam, vam gotovo maham skozi snežinke, četudi se me ne bo videlo ... grem uresničevat prvi odstavek ...

dr. Zalka Drglin, ženske študije
transakcijska analitičarka - svetovalka