Dojenčki BP

Dojenčki BP

Ali so dojenčki lahko Brez Plenic-seveda, Brez Problema!! Dojenčku je vse na svetu novo, na vse se mora privaditi. Tako  mu je pravzaprav čisto vseeno ali se navadi izločati v plenico ali pa kam drugam.

Ali starši in ostali odrasli lahko Brez Problemov skrbijo za dojenčke Brez Plenic? Hm, tukaj pa večinoma naletimo na vsaj kakšen problem.

Kam pa potem, če ne v plenico? Kako bomo vedeli, kdaj ga tišči, da ne bo celo stanovanje polulano?Kako nas bo on razumel, da mu ponujamo kahlico? Ali imajo dojenčki res nadzor nad svojim izločanjem? Kaj mi lahko olajša sporazumevanje z dojenčkom? Ali dojenčki BP vseeno občasno uporabljajo plenice? Kako pa na obisku pri babici? Kakšne vrste oblekic so najbolj praktične? Kako in kdaj začeti? Zakaj pa sploh?

Delavnica DOJENČKI BP vam bo dala teoretične smernice, ki jih boste doma lahko preizkušali in razvijali s pomočjo vaših dojenčkov.

Delavnica je namenjena parom v pričakovanju in staršem dojenčkov starih do približno 7 mesecev, ki še ne prakticirajo komunikacije o izločanju  svojim dojenčkom, si pa tega želijo (v angleškem jeziku se uporabljajo izrazi „diaper free“, „natural infant hygiene“, „elimination communication“).

Obvezne prijave: info@mamazofa.org ali 030 321 355.