Pričakujem otroka

Ste noseči in se sprašujete: Kje roditi? Kako se pripraviti na porod? Kako mi izkušnje drugih pomagajo pri odločitvah? Kako naj pomagam svojemu otročku, ko se rojeva? Kako se soočati porodnimi bolečinami? Je še katero drugo tako strah kot mene? Ste bodoči očka in se sprašujete: Kaj naj storim, ko se začno popadki? Kakšna naj bo moja vloga pri porodu? Kako naj podpiram svojo ženo, partnerko pri njenih odločitvah?

 
Na delavnicah Pričakujem otroka skupaj pregledujemo informacije o utečenih postopkih in izbirah pri porodni pomoči. Seznanjamo se s pravicami. Pogovarjamo se o tem, kaj bi si pri porodu želeli in kakšne so vaše potrebe, življenjske okoliščine in posebnosti. Raziskujemo možnosti za izražanje pričakovanj in ustvarjamo poti za njihovo uresničevanja. Pomagamo pri oblikovanju porodne vizije, izdelavi načrta porodne skrbi in skrbi po porodu. S primeri in predlogi spodbujamo k celostni skrbi v nosečnosti, pripravi na porod in življenje z otrokom. Odpiramo poti k modrosti telesa v nosečnosti, med rojevanjem in v času zgodnjega materinstva in očetovstva. Pomagamo spremljevalkam in spremljevalcem pri porodu najti ustrezne načine, da so v pomoč in podporo. Seznanjamo vas z najbolj učinkovitimi položaji med porodom. Izposojamo literaturo.
 
Delavnice so namenjene nosečnicam, bodočim očetom, spremljevalcem ali spremljevalkam pri porodu, ženskam, ki se odločajo za nosečnost.
 
Naše delavnice se odvijajo v prijetnem okolju majhne skupine, kjer se pogosto pletejo tople medsebojne vezi. Udeleženke in udeleženci ste vabljeni k aktivnem sodelovanju. Upoštevamo posamezne potrebe in želje, spoštujemo osebna prepričanja. Radostimo se skupnega ustvarjanja novega znanja, spretnosti in vpogledov v lastne zmožnosti ter krepitve moči.
 
Delavnice potekajo v sklopu štirih srečanj.

Mnenje udeleženke delavnic:
Predvsem želim izraziti pohvalo za vaš trud in prizadevanja na tem področju. Zelo sem vesela, da imamo bodoči starši možnost udeležbe na takšnih delavnicah in predavanjih. Res te dobro pripravijo na vse sorte izzive in brati knjige ni enako kot posvet, razgovor v živo, izmenjava izkušenj, mnenj, znanja z drugimi udelelženci itd. Želim vam, da bi vas obiskalo čim več bodočih staršev, saj s tem dobite potrditev in podporo za svoje delovanje, staršem pa hkrati široko odprete obzorje za novo obdobje našega življenja in za to smo vam izredno hvaležni.