Mlečna konferenca in konferenca prePOROD 2016 v Zagrebu

Tudi letos hrvaško društvo RODA organizira dve enodnevni konferenci:

- 9. Rodina mlečna konferenca v četrtek, 28. aprila 2016 od 9.30 do 16.55 in
- prePOROD 2016 v petek, 29. aprila 2016 od 9.00 do 16.35, oboje v Hotelu Dubrovnik v Zagrebu.

Tema 9. Rodine mlečne konference je Dojenje v kriznih okoliščinah - (ne)naučene lekcije.
Več na http://www.roda.hr/media/attachments/udruga/konferencije/9rmk/9RMK_progr...

Na konferenci o porodih PrePOROD 2016 z naslovom Porodnišnice - prijateljice mamic bodo naslednji govorniki:

Dr. Diogo Ayres De Campos, član odbora za Varno materinstvo in zdravje novorojenčkov pri Mednarodnem združenju ginekologov in porodničarjev, bo govoril o pomembnosti pobude Porodnišnice - prijateljice mamic in o programu, ki ga je pomagal razviti na Portugalskem in je povezan z zmanjšanjem rastoče stopnje poroda s carskim rezom.

Dr. Alexander Huber, višji svetovalec v avstrijski porodnišnici Feldbach, edine porodnišnice, ki ima priznan certifikat Porodnišnice - prijateljice mamic in otrok v regiji, bo predstavil, kako se pobuda obnese v praksi in kaj je pomenila za bolnišnico in osebje.

Babica Biserka Matok Glavaš, glavna babica v KB Merkur u Zagrebu, bo govorila o tem, kako je bolnišnica Merkur spremenila svojo politiko in navade v zadnjem letu, da bi bila bolj prijazna do mamic. Rezultat je, da je Merkur edina bolnišnica na Hrvaškem, ki beleži porast novorojenčkov v letu 2015.
 
Dr. Eva Macun, vodja oddelka za porodništvo v Splošni bolnišnici Jesenice v Sloveniji, bo skozi statistiko predstavila, kaj je prinesla sprememba prakse v letu 2013. Rezultat je, da se je povečalo število rojstev v letu 2015.

Več informacij, program in prijave lahko najdete na http://www.roda.hr/udruga/events/konferencije/preporod-2016/rodilista-pr....

Toplo vabljeni!