V četrtek, 13. aprila 2017 ob 18:30 vabljeni na predavanje in pogovor o depresiji v nosečnosti in po porodu dr. Zalke Drglin v Ljubljani, knjižnica Prežihov Voranc

KAKO, DA SO NEKATERE MAMICE ŽALOSTNE? DEPRESIJA V NOSEČNOSTI IN PO PORODU
Predavanje in pogovor v Ljubljani, knjižnica Prežihov Voranc

Kratka predstavitev:
Zaradi depresije in tesnobe  v nosečnosti in po rojstvu trpi vsaka sedma mamica. Na predavanju bomo spoznali, kako ju preprečevati, prepoznati in kako si pomagati, da bosta nosečnost in materinstvo spet polna veselja. Spregovorili bomo tudi o tem, kaj lahko stori partner in kako lahko pomagamo svojci. Dobro je, da o duševnih stiskah mamic nekaj vemo: morda se z njo sooča naša prijateljica, soseda ali pa žena, lažje jo bomo razumeli in jo podprli na njeni poti.
Predavanju bo sledil pogovor, čas bo za vaša vprašanjih in misli.
Vabljeni vsi radovedni, nosečnice in mame, očetje, mladi, ki vas starševstvo še čaka, in manj mladi, tisti z izkušnjo depresije ali tisti, ki tovrstnih stisk ne poznate od blizu, vsi ste dobrodošli.

Dr. Zalka Drglin je raziskovalka na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in svetovalka za obporodne stiske z dolgoletnimi izkušnjami, predavateljica in avtorica znanstvenih, strokovnih in poljudnih prispevkov, med drugim tudi priročnika Zima v srcu: Ko se materinstvu pridružita depresija in tesnoba, radost pa odide.

Prizorišče: Knjižnica Prežihov Voranc, Tržaška cesta 47a, 1000 Ljubljana
Datum dogodka: četrtek, 13. april 2017 ob 18:30