Donacija dela dohodnine

Združenje Naravni začetki smo nevladna in neprofitna organizacija. Približujemo se že tretjemu desetletju delovanja in se lahko pohvalimo z vrsto odličnih rezultatov tako v delu s posameznicami in družinami kot v izboljšanju porodne skrbi v Sloveniji. Če naštejemo samo nekaj področij: smo prva in edina nevladna organizacija, ki se načrtno ukvarjamo s stiskami žensk v času nosečnosti, poroda in po porodu, prvi smo vpeljali redne podporne skupine za ženske po rojstvu otroka, eni redkih v Sloveniji se načrtno ukvarjamo z zagovorništvom žensk v porodni skrbi na ravni posameznic in sistema in še in še.

 Donacije nam pomagajo pri sofinanciranju projektov in omogočajo projekte, za katere je sicer zelo težko dobiti državna ali evropska sredstva. Donacije nam pomagajo, da svetujemo nosečnicam in materam v duševni stiski iz vse Slovenije takoj, ko nas potrebujejo, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih. Omogočijo nam aktivno zagovorništvo žensk v sistemu porodne skrbi. Omogočijo nam plačilo najemnine in pokritje drugih stroškov za dejavnosti podpore bodočim staršem in staršem dojenčkov.  

S pomočjo donacij v 5 letih pomagamo 1000 ženskam, da so srečnejše mame.  

 V Sloveniji lahko namenite do 1,0 % od dohodnine za nevladne organizacije. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre ta odstotek sicer v proračun.  

Postopek brezplačne donacije je preprost. Izpolnite obrazec na naši spletni strani http://www.mamazofa.org/dobrodelen in ga oddate: 

- po pošti ali osebno na vašem pristojnem davčnem uradu

- elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (digitalnega potrdila ne potrebujete)

- pošljete nam in ga bomo mi oddali za vas. 

 Postopka ni potrebno ponavljati vsako leto. Velja do takrat, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve. 

 Hvala vam!