Moje telo, najin otroček, naš prehod

V okviru projekta Junina hiša Kranj, Združenje Naravni začetki pripravlja delavnico Irene Šimnovec: Moje telo, najin otroček, naš prehod.

Irena Šimnovec je univ. dipl. dramaturginja, plesalka 5Ritmov. Izobraževala se je na Inštitutu za integralno terapijo v Avstraliji na področju psihoterapije in se izpopolnjuje na School of Movement Medicine v Angliji na področju gibalne terapije.
Je pobudnica in ena od soustanoviteljic Združenja Naravni začetki in njegova predsednica. V središču njenega zanimanja je porod, življenjski prehodi, žensko zdravje ter celosten pristop k zdravju in življenju nasploh.
Vodi programe, delavnice, predava, je avtorica člankov in soavtorica Porodne pobude Odlična obporodna skrb ter knjižice Moj trebušček, najin porod, naše rojstvo.
To soboto v Kranju pripravlja delavnico, ki jo je takole opisala:
Na delavnici za mamice v pričakovanju bomo naše telo in um pripravile na tisti dan, ko se bo rodil otroček. Kakšen položaj telesa nama lahko koristi v različnih faza poroda? Kako si lahko pomagam pri bolečini? Kakšno vzdušje naju bo podprlo pri osrečujočemu porodu? Kako lahko moj partner prispeva k temu?
Delavnica bo potekala to soboto, 12. aprila 2014, od 10.00 do 12.00,  v prostorih društva Auris, Huje 23a, Kranj.

Prosimo za prijave na info@mamazofa.org ali na 030/321-355. Vstopnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.

Junona je bila v starorimski mitologiji boginja nosečnic in družinskih mater in pod njenim imenom Združenje Naravni začetki v Kranju nadaljujemo s programom, ki je namenjeno (bodočim) staršem.
Pripravljamo celostno podporo v obporodnem obdobju, to je v obdobju nosečnosti, poroda in obdobja po porodu. Dejavnosti programa se delijo na več aktivnosti. Pripravljamo:
- tematska srečanja za starše,
- delavnice za (bodoče) starše,
- individualno informiranje in svetovanje o obporodnem obdobju (osebno, prek telefona ali e-pošte) ter
- individualno nudenje pomoči v obporodnem obdobju na domu.

Projekt Junina hiša Kranj podpira Mestna občina Kranj.