Podprite nas

Podprite naše delovanje z donacijami - za posameznike in podjetja

Združenje Naravni začetki smo nevladna in neprofitna organizacija; veliko dejavnosti izvedemo s prostovoljnim delom. Delujemo več kot dve desetletji in se lahko pohvalimo z vrsto odličnih rezultatov tako v delu s posameznicami in družinami kot v izboljšanju porodne skrbi v Sloveniji. Če naštejemo samo nekaj področij: smo prva in edina nevladna organizacija, ki se načrtno ukvarjamo z stiskami žensk v času nosečnosti, poroda in po porodu, prvi smo vpeljali redne podporne skupine za ženske po rojstvu otroka, edini v Sloveniji se načrtno ukvarjamo z zagovorništvom žensk v porodni skrbi na ravni posameznic in sistema itd.

Donacije nam pomagajo pri sofinanciranju projektov in omogočajo projekte, za katere je sicer zelo težko dobiti državna ali evropska sredstva (na primer zagovorništvo žensk v sistemu porodne skrbi v Sloveniji - izboljšave na sistemski ravni).

Donacije nam pomagajo, da svetujemo nosečnicam in materam v duševni stiski iz vse Slovenije takoj, ko nas potrebujejo, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih. Omogočijo nam aktivno zagovorništvo žensk v sistemu porodne skrbi. Omogočijo nam plačilo najemnine in pokritje drugih stroškov za dejavnosti podpore bodočim staršem in staršem dojenčkov.

S pomočjo donacij v 5 letih pomagamo 1000 ženskam, da so srečnejše mame.

Poljuben prispevek lahko nakažete neposredno na račun /veseli smo vsakega evra/:

Združenje Naravni začetki, Zaloška cesta 54,1000 Ljubljana

IBAN: SI56 0700 0000 0497 118

SWIFT: GORE SI 2X 

namen: donacija

koda namena: CHAR

referenca: SI 00 100

Pravne osebe prosimo, da:

  •  nam pišete na info@mamazofa.org ali nas pokličete na 030 321 355 in vam pošljemo donatorsko pogodbo,
  •  dva izvoda podpisane pogodbe pošljete na naš naslov,
  •  v najkrajšem možnem času vam bomo vrnili en izvod podpisane pogodbe,
  •  v pogodbi naveden znesek nakažete na naš račun.

Združenje Naravni začetki imamo status delovanja v javnem interesu. Pravne osebe lahko donacije uveljavljate kot davčno olajšavo do višine 0,3 % obdavčenega prihodka oz. največ do davčne osnove (po ZDDPO-2). Potrdilo o statusu delovanja v javnem interesu in statut vam na vašo željo tudi posredujemo.

 

Projekt Partnerstvo za dobrobit družbe

Sodelujemo tudi v projektu Partnerstvo za dobrobit družbe. Cilj sodelujočih partnerjev (podjetij in organizacij) je ustvarjanje sinergije, ki bo pozitivna vplivala na življenja ljudi, družbo ter naravo.

https://www.mojmojster.net/partnerstvo_za_dobrobit_druzbe

 

Namenitev dela dohodnine

Posameznik lahko nameni do 0,5 % od dohodnine za nevladne organizacije. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun.

Postopek brezplačne donacije je preprost. Izpolnite obrazec na naši spletni strani http://www.mamazofa.org/dobrodelen (Nič vas ne stane, če ste dobrodelni; na desni strani) in ga lahko oddate:

  • po pošti ali osebno na vašem pristojnem davčnem uradu
  • elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (digitalnega potrdila ne potrebujete)
  • pošljete nam ga na naslov info@mamazofa.org in ga bomo mi oddali za vas.

Postopka ni potrebno ponavljati vsako leto. Velja do takrat, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Hvala vam!