Res dobra popotnica za porod!

Kaj potrebuje ženska za dober porod?

Za prehod v materinstvo ženske potrebujemo dobro popotnico. In kaj je to, dobra popotnica?
V nosečnosti pogledamo vase in zberemo svoje moči, obenem pa pregledamo možnosti za pomoč in podporo, ki prihaja od zunaj. In kaj z otrokom zares potrebujeva med porodom, se sprašujejo nosečnice. Na delavnici iščemo odgovore na vprašanja o porodu:

Je res pomembno, da je v porodni sobi mirno in  toplo?

Je res pomembno ljubeče, naklonjeno in spoštljivo porodno okolje? Kaj lahko storim za to, da se bo porod lepo razpletal? Kaj potrebuje otroček? Kako se povezati navznoter in navzven, da bi bil porod kar najboljši? Kaj naj  se soočim s strahom pred porodom? Kako je s  porodno bolečino?

Kako se počuti ženska, ki rojeva? Kako se odpreti lastni  naravi (divji? občutljivi naravi?), kjer je, kot trdijo nekateri, shranjena modrost rojevanja? Kakšna je lahko vloga očeta in partnerja pri porodu? Kakšne so vloge  zdravstvenih strokovnjakov?

Prav vsak porod je edinstven, tako kot sta posebna mama in otrok, ki prihaja na svet. Bistvo porodnega dogajanja je v sodelovanju med otrokom in mamo, ki se s spontanim gibanjem in menjavanjem položajev odziva na telesne občutke. Poroda ne moremo načrtovati, lahko pa se usmerimo v sooblikovanje porodnih okoliščin.

Delavnica za dober porod po meri posamezne ženske in otroka, posamezne družine!
Z delavnico želim podpreti bodoče starše in jih čim bolj informirati o sodobnih spoznanjih o porodu sedanjih oblikah porodne  pomoči v Sloveniji.
Dobrodošla oba!

Vodi: dr. Zalka Drglin, predavateljica, avtorica in urednica znanstvenih in strokovnih prispevkov in publikacij, kot so Rojstna hiša: Kulturna anatomija poroda, Rojstna mašinerija. Sodobne obporodne vednosti in prakse na Slovenskem, Zima v srcu. Ko se materinstvu pridružita depresija in tesnoba, radost pa odide. Prevajalka priročnikov Ine May Gaskin Modrost rojevanja in Marsdena Wagnerja Moj porodni načrt. Svetovalka za obporodne stiske.

VODI:dr. Zalka DrglinKDAJ:sobota, 4. marec 2017 od 10.00 do 12.00KJE:Mestna knjižnica Kranj, Gregorčičeva ulica 1, KranjCENA:Vstopnine ni. Prosimo za prijave na info@mamazofa.org