Tri spletne delavnice v marcu

Prav toplo vabljeni na tri spletne delavnice v marcu 2023 za bodoče starše in starše, spremljevalke pri porodu, babice, dedke, tete, strice, skratka vse, ki jih te teme zanimajo:

7. marec: »Še vsaka se je ulegla.« Res?! 

Kako si pomagati pri porodu? Sledite svojemu telesu, gibajte se, uporabite pokončne položaje, počivajte med popadki in se sproščajte, pijte in kaj pojejte! 

Veščine za dobro potekajoč porod, informacije o potrebah porodnice, otroka in očeta pri porodu, o izbirah glede porodne pomoči v Sloveniji in o pravicah porodnice 

14. marec: »Pustite dojenčka jokati!« »Ne imejte ga kar naprej v naročju! Saj ga boste čisto razvadili!« – Res?! 

Nekateri nasveti so koristni. So pa tudi taki, ki so odraz nemoči in nerazumevanja dojenčkovih potreb in škodujejo. Zato: Vzemite ga v naročje takoj po rojstvu. In vse naprej - opazujte ga, crkljajte ga, tolažite ga, če to potrebuje, pogovarjajte se z njim.

Veščine, ki podpirajo vzpostavljanje in krepitev ljubeče vezi z otrokom 

21. marec: Če boste imeli dojenčka v skupni postelji, bo nekdo drug odšel iz nje!« Res?!

Lepo je, ko se nama končno pridruži otrok, veliko se mu posvečava … Vendar: kaj pa midva? Kam sem izginila kot ženska? Kje sem kot moški? Kako negovati in poglabljati najin odnos?

Veščine za krepitev partnerskega odnosa v nosečnosti in po rojstvu otroka

vsakič od 18.00 do 19.00 ure.


Vodi dr. Zalka Drglin,

doktorica ženskih študij in feministične teorije, profesorica pedagogike, magistra sociologije kulture, transakcijska analitičarka ˗ svetovalka. Pri Združenju Naravni začetki, znanem tudi kot Mama Zofa, deluje kot soustvarjalka in vodja programov za ženske in pare v pričakovanju, porodne spremljevalke, ženske v duševnih stiskah.

Raziskuje porodne kulture v Sloveniji in širše, še posebej se osredotoča na materinstvo, starševstvo, babištvo, predporodno varstvo, porod, poporodno obdobje, obporodne stiske, kot so depresija, soočenje z izgubami, travmatični porod; koncepte zdravja in vsakdanje prakse, povezane z nosečnostjo, porodom in starševstvom, žensko zdravje nasploh.

Je predavateljica, avtorica in urednica znanstvenih in strokovnih prispevkov in publikacij, kot so
Rojstna hiša: Kulturna anatomija poroda, Rojstna mašinerija. Sodobne obporodne vednosti in prakse na Slovenskem, Zima v srcu. Ko se materinstvu pridružita depresija in tesnoba, radost pa odide.

Je soavtorica Nežne pobude, Porodne pobude za odlično obporodno skrb, knjižice Moj trebušček, najin porod, naše rojstvo, prevajalka priročnikov Ine May Gaskin Modrost rojevanja in Marsdena Wagnerja Moj porodni načrt. 

Je soavtorica dokumentarnega film z naslovom Postaja, ki govori o starševstvu in filma Naročje, ki predstavlja izkušnje očetovstva v Sloveniji.

Številne ženske in pari v različnih stiskah se z njo že dolga leta srečujejo v svetovalnih pogovorih.

Dobrodošli!

Povezava do dogodka: https://us02web.zoom.us/j/83750315962...

Številka srečanja: 837 5031 5962

Geslo: 019375

Z dogodkom pričenjamo točno ob 18. uri, zato vas prosimo, da se vključite pravočasno.

Kotizacije ni.

Info: info@mamazofa.org

Srečanja sofinancira Mestna občina Ljubljana.