Vabljeni na premiero dokumentarnega filma o zgodnjem očetovstvu z naslovom Naročje - 17. 10. 2017

Ko se rodi otrok, ga pričakata dve naročji za crkljanje in štiri roke za tisoče novih opravil

V torek, 17. 10. 2017 ob 17. uri ste v imenu Združenja Naravni začetki prav lepo vabljeni v Knjižnico Bežigrad, Einspilerjeva 1 v Ljubljani na prvi ogled našega novorojenčka - dokumentarnega filma Naročje, v katerem slovenski moški spregovorijo o dejavnem očetovstvu.

Točno eno leto po lepo sprejetem dokumentarcu Postaja Združenje Naravni začetki predstavlja čisto svež slovenski dokumentarni film o doživljanju očetov v najzgodnejšem obdobju otrokovega življenja z naslovom Naročje. Ob zelo praktičnih vidikih sodelovanja s partnerko pri skrbi za dojenčka, ki vključuje tudi menjavanje pleničk, nočno vstajanje, podiranje kupčkov in podobno, ti očetje poprimejo tudi za gospodinjska dela. Kaj to pomeni zanje? In kaj za ženske in dojenčke? Sodelujoči odgovarjajo na različna vprašanja: Kako se vam je spremenilo življenje s prihodom otroka? Kaj je prineslo očetovstvo v vajin partnerski odnos? Kako na vas kot očeta gledajo v službi? 

Vas zanima, kaj povedo? Pridite in jim zaploskajte.
Film Naročje nas povabi v intimne pripovedi očetov iz našega okolja o tem, kako je, ko se ti rodi otrok.

Veseliva se srečanja z vami,
Irena Šimnovec in dr. Zalka Drglin

Vstop prost. Dobrodošli z otroki.
Filmu sledi pogovor in pogostitev.
Avtobusne povezave: 6, 8, 11, 19, 22 (Astra)
Parkiranje: parkirna hiša Bežigrajski dvor

Iščemo prostovoljke, prostovoljce za pomoč pri dogodku.
Zelo bomo vesele pomoči pri fotografiranju dogodka, pri sprejemu obiskovalk in obiskovalcev, pri pripravi prostora pred dogodkom in pri pospravljanju. Oglasite se nam lahko na: info@mamazofa.org ali 030 321 355. Vnaprej hvala!

Dokumentarni film Naročje je del projekta Dve naročji, štiri roke, ki ga sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.