Začeli smo s pripravami na snemanje filma: DVE NAROČJI, ŠTIRI ROKE

Z veseljem sporočamo, da smo začeli s pripravo na snemanje novega kratkega dokumentarnega filma o očetovstvu: ime mu je Dve naročji, štiri roke, kličemo pa ga na kratko 2&4 :-)

Kajti, ko se v družino rodi otrok, imata mama in oče skupaj štiri roke, ki poprimejo za številne opravke, povezane z nego otroka in gospodinjstvom, in dve naročji, ki izražata ljubezen in naklonjenost.

Očetova vloga je bila kar nekaj časa precej odmaknjena od novorojenčka in dojenčka, izražanja ljubezni in vzpostavljanja tesnega stika, pa tudi distancirana od številnih negovalnih in gospodinjskih opravil ter skrbi za dom. Vse našteto je bilo pripisano ženskam, kar je bistveno prispevalo k njihovi neenakosti. Moški so bili kot očeti prikrajšani za možnost razvoja kapacitet za ljubezen, naklonjenost in skrb za dojenčka in otroka. Rekle smo si: »Čas je, da podpremo moške v razvoju omenjenih zmožnosti, zaradi njih samih, hkrati pa je to v dobrobit žensk in otrok.« Moške bomo povabile: »Povejte, dragi očetje, kako doživljate svojo vlogo, kaj vas bega, kje se čutite dobrodošli, kaj vam pomeni, kaj bi danes svetovali bodočim očetom?«

Tako, pripravile smo tako dober predlog za dokumentarni film, da naš projekt sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti – to je res lepa novica.

Zdaj smo zavihale rokave in pripravljamo vse potrebno za snemanje filma, kje bodo torej osrednji liki moški, ki bodo spregovorili o zgodnjem obdobju očetovstva. Film je nadaljevanje in nadgradnja filma Postaja http://mamazofa.org/filmdok/, ki je nastal v projektu FILMDOK: Postaja Oče, Postaja Mama – se spomnite? Še vedno si ga je mogoče ogledati.
                                                                                              z ustvarjalnim elanom vas lepo pozdravlja Filmska ekipa 2&4

Nadaljevanje kmalu sledi …