Orgasmic Birth

Orgasmic Birth

Informativen, hkrati pa radosten, čuten in revolucionaren film Orgazmičen porod predstavlja resničen izziv našim kulturnim predsodkom. Gledalcem predstavi čustvene, duhovne in telesne vrhunce, ki jih lahko prinaša porod. Priča boste strastnemu doživljanju, saj se porod razkriva kot bistveni del ženske seksualnosti in kot tista človekova pravica, ki je v današnjem svetu zapostavljena. Ob izrednih trenutkih žensk v ekstazi porodnega trenutka je film pospremljen tudi pojasnili ginekologinje Christiane Northrup, ki jo v Sloveniji poznamo po delu Žensko telo – ženska modrost, svetovno znane babice Ine May Gaskin, avtorice prvega babiškega priročnika v slovenskem jeziku Modrost rojevanja, profesorja Marsdena Wagnerja, ki nam je podaril vodnik Moj porodni načrt, raziskovalke in aktivistke s področja pravic ženske Elizabeth Davis ter drugih strokovnjakov s tega področja.

Orgazmičen porod je dosegel svetovno odmevnost na festivalih; v letu 2009 je bil prikazan na prestižnem Mednarodnem filmskem festivalu v Riu de Janeiru, na Festivalu ženskega filma v Baltimoru; filmskem festivalu Usti na Češkem; festivalu Caminhos na Portugalskem ter v uradnem izboru Evropskega festivala neodvisnih filmov (ÉCU) 2009 v Parizu. Film Orgazmičen porod je dobil nagrado občinstva na Mednarodnem filmskem festivalu Mama&Otrok 2008 v Bermudi.

Avtorica Debra Pascali-Bonaro nam razkriva revolucionaren pristop k porodu, ki je statistično dokazano varnejši za mamo in otroka kot porodne prakse, ki so današnji standard v številnih delih sveta.

V tem 85-minutnem dokumentarcu, ki je nastajal pet let, postane gledalec/-ka intimni del porodnih zgodb enajstih žensk.

Film je v angleškem jeziku, brez slovenskih podnapisov. Podnapisi so v španskem, portugalskem, nemškem ali francoskem jeziku.

Več o filmu: www.orgasmicbirth.com.

 

Pascali-Bonaro, Debra
2 009

Nežno me objemi