Dojenje in materinstvo iz srca

Dojenje in materinstvo iz srca

Ksenija Šoster Olmer piše iz svojih lastnih izkušenj, saj je predvsem mama treh deklic. Vse tri vzgaja iz srca in vse tri je dojila. Čeprav je po izobrazbi umetnostna zgodovinarka, je največ lepote odkrila prav v materinstvu in dojenju, najpristnejšem odnosu v družini. Slovenske matere jo poznajo po obsežnih člankih v strokovnih revijah, ki so rešili že marsikatero stisko doječih mater in mladih staršev. Toda še tako strokovni, so njeni članki vedno napisani s toplino in od srca. Tako kot knjiga.

"Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel; prah pa vas bo zvesto čakal. Zatorej naj vam zaupam skrivnost, ki sem se je naučila šele kot mama: Ljudje so pred stvarmi."


Ksenija Šoster Olmer se kot strokovna sodelavka udeležuje mednarodnih simpozijev o vzgoji in dojenju ter je aktivna v svetovni organizaciji La Leche League International za spodbujanje dojenja in v slovenskem gibanju Naravni začetki. Čeprav Ksenija že leta živi v ZDA, se vsako poletje z družino vrača v Slovenijo, kjer predava in išče navdih za svoje ustvarjalno delo: pisanje pesmi in zgodb.

Šoster Olmer, Ksenija
1 999
Vale-Novak

Nežno me objemi